CITY HALL BUNNIK

Interior design for the town hall of Bunnik

SQUARE FOOTAGE
1200 M2

Detail
Through indirect lighting under the wooden block it appears to float, an optical illusion that makes it look less massive.

The desire
The town hall of Odijk, part of Bunnik, was in serious need of a makeover. The number of counters was insufficient, as was the number of workstations, and the reception desk was in dire need of replacement.

The result
As the building is mostly made of hard materials, we decided to work with wood. The contrast in materials is quite remarkable: the effect of the wood is enhanced by its environment and ambient noise in the hall has been reduced.

The number of counters has been increased and placed in an abstract wooden volume built in the mezzanine. The wood gives off a warm vibe and the play of lines reinforces the natural walking direction of visitors. Through indirect lighting under the wooden block it appears to float, an optical illusion that makes it look less massive. The former counter area is now where the workplaces are situated, thereby avoiding high construction costs.

RELATED PROJECTS