Bram Vromans

Met mijn afstudeerproject aan de kunstacademie te Den Haag heb ik in 2010 de BNI prijs gewonnen. Een aanmoedigingsprijs voor pas afgestudeerde interieurarchitecten en een mooie start van mijn carrière.In de weekenden werkte ik bij een interieurbouwer waar ik na mijn afstuderen een aantal jaar als meubelontwerper heb gewerkt. Ik ontwierp hier op maat gemaakt meubilair, zoals keukens, balies, inbouwkasten etc. Hierdoor weet ik veel over het toepassen van verschillende soorten materialen. Voor een interieurarchitect een goede basis omdat ik vandaag de dag tijdens het traject ook al nadenk over de maakbaarheid van een ontwerp. Naast deze baan heb ik ook een paar jaar als zelfstandig interieurarchitect gewerkt en voor particulieren en bedrijven mooie projecten gerealiseerd.

De afgelopen jaren heb ik bij een full service bureau als interieurarchitect gewerkt. Hier ontwierp ik werkomgevingen welke in samenwerking met partners werden gerealiseerd, ik was van A tot Z betrokken en verantwoordelijk voor het ontwerp. Detaillering, materialen en verlichting zijn aspecten in het interieur waar ik helemaal in op kan gaan en graag laat zien in de ontwerpen die ik maak. 

Interieurarchitectuur gaat verder dan binnen de muren, het versterkt een exterieur en andersom. Ik houd van zichtlijnen en doorkijkjes, bijvoorbeeld een vloer of wand die verbonden is met de tuin. Het verbinden van binnen met buiten kan de ruimte optisch groter doen lijken.

Daarnaast moet een interieur kloppen in verhouding, de grootte van een ruimte moeten passen bij de functie en zijn gebruiker. Het liefst breng ik meerdere functies bij elkaar in een volume zoals bijvoorbeeld een maatwerk kast, geïntegreerd met de architectuur van een gebouw zodat de elementen elkaar versterken. Alle aspecten in een ruimte dienen één harmonieus geheel te vormen waarin een eyecatcher niet mag ontbreken!

Ons team

interieurarchitect Wildenberg medewerker Suzanne Overbeek portret

Suzanne Overbeek, interieurontwerper

Suzanne Overbeek Geen opdracht is hetzelfde en verdient een persoonlijke benadering. Met deze verdieping hoop...
Meer lezen
interieurarchitect Wildenberg medewerker Ashley Hoekerd portret

Ashley Hoekerd, interieurontwerper

Ashley Hoekerd ‘Ruimtes vertellen een verhaal.’ Ruimtes zijn belangrijk voor de mens en beïnvloeden hoe...
Meer lezen
interieurarchitect Wildenberg medewerker Danny Ossendrijver portret

Danny Ossendrijver, ontwerp en projectmanager

Danny Ossendrijver ” Haal het beste uit jezelf. Stimuleer elkaar. Wees eerlijk. Durf te kiezen....
Meer lezen
interieurarchitect eigenaar Linda van den Wildenberg portret

Linda van den Wildenberg, eigenaar, marketing, financiën

Linda van den WildenberG “ Grijp de kans die je ziet, vaak komt ie maar...
Meer lezen
interieurarchitect eigenaar Stan van den Wildenberg portret

Stan van den Wildenberg, eigenaar, interieurarchitect

Stan van den Wildenberg ” De invloed die ruimtes hebben op hoe we ons voelen...
Meer lezen