Stan van den Wildenberg

” De invloed die ruimtes hebben op hoe we ons voelen is ongekend groot. “

Als zeventienjarige jongen ging ik op kamers in Rotterdam Crooswijk, waar de junks naar binnen vielen als ik de voordeur open deed en begon daar op de meubel-MTS. Ik trotseerde enorme heimwee, omdat ik vond dat ik dit moest kunnen en ik heb er vrienden voor het leven aan over gehouden.
Na de MTS ging ik aan de slag bij een interieurbouwer. Daar werd ik bedrijfsleider en had ik overleg met interieurarchitecten. Wat zij deden, wilde ik ook. De enige mogelijkheid was terug de schoolbanken in. Door de drive om iets te willen betekenen voor mensen en het vertrouwen van Linda ging ik weer studeren. Auto en motor verkocht, huurhuis leeg gehaald, weer op kamers en een bijbaantje. Ik was 24 jaar en terug bij af.

Aan de Hoge school voor de Kunsten in Utrecht (HKU) ontdekte ik hoe belangrijk een persoonlijk ontwerp van een ruimte is voor een mens en de ongemerkt grote invloed die ruimtes hebben op hoe we ons voelen. Wanneer ruimten goed geordend zijn, voelen mensen zich rustiger en meer comfortabel. Ruimten die vloeiend in elkaar overlopen dragen zelfs bij aan een betere balans bij de gebruiker. We zorgden voor een website en de eerste opdracht kwam binnen. Op de fiets met mijn houten koffer naar de eerste afspraak.

 

Elke dag ben ik dankbaar dat ik mensen mag helpen bij het ontwerpen van een ruimte waardoor ze zich daadwerkelijk gelukkiger voelen. Intensief en warm contact met de opdrachtgever is essentieel. Ik moet de achtergrond van mijn opdrachtgever kennen en begrijpen, dan past het ontwerp als een warme jas.

Begonnen met niks en we hebben voor hete vuren gestaan; 3 financiële crisis overleefd en vele tegenslagen gekend. Door mijn ervaring en door het opbouwen van een bedrijf vanaf de grond, weet ik waar de behoefte van mens en organisatie liggen. De focus binnen ons bureau ligt op de mens achter ontwerpvraag van de opdrachtgever. Ik ben trots op ons team, want wat wij ontwerpen komt voort uit het persoonlijke  contact dat er met de opdrachtgever en ook onderling is, waarbij de functie van een ruimte altijd centraal staat. Zo voeren wij intern ook nooit een discussie over of iets mooi of lelijk is. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat wij in staat zijn om de ultieme woon-werk of leefomgeving voor zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers te ontwerpen”.

Stan van den Wildenberg, eigenaar

Ons team

JENNY_WEBSITE

Jenny Meister, interieurontwerper

Vanuit de drieklank van materiaal, kleur en vorm iets unieks creëren dat emoties kan opwekken...
Meer lezen
Marieke Roodzant architect

Marieke Roodzant, interieurarchitect en architect

Marieke Roodzant Als (junior) architect streeft Marieke ernaar om haar opdrachtgever tevreden te stellen, waarbij...
Meer lezen
interieurarchitect Wildenberg medewerker Ashley Hoekerd portret

Ashley Hoekerd, interieurarchitect

Ashley Hoekerd ‘Ruimtes vertellen een verhaal.’ Ruimtes zijn belangrijk voor de mens en beïnvloeden hoe...
Meer lezen
Foto Aaltsje website

Aaltsje Venema, interieurarchitect

Aaltsje Venema “ Ruimtes moet je beleven ” Wanneer je dit leest ben je waarschijnlijk...
Meer lezen
interieurarchitect eigenaar Linda van den Wildenberg portret

Linda van den Wildenberg, eigenaar, marketing, financiën

Linda van den WildenberG “ Grijp de kans die je ziet, vaak komt ie maar...
Meer lezen