Biografie Stan van den Wildenberg

 

Stan van den Wildenberg wilde na zijn afstuderen aan de kunstacademie maar een ding: aan de slag als interieurarchitect. “Op een kleine zolderkamer kroop ik achter mijn tekentafel, klaar voor mijn eerste eigen ontwerp-opdracht; het interieur van een villa. Dat ontwerp was het begin van een prachtige en enerverende carrière in de interieurarchitectuur. Ik zie het als een voorrecht om het welzijn van mensen te vergroten met het ontwerpen van hun interieurs. Nederlandse interieur designers en architecten van over de hele wereld inspireren mij.

Mijn passie gehad voor mooie gebouwen en interieurs is er altijd al geweest. Nadat ik de meubel-MTS had afgerond startte ik als 17-jarige jongen als meubelmaker. Ik werd al snel bedrijfsleider en kwam veel in aanraking met interieurarchitecten. Dat wat zei deden, wilde ik ook. Ik wilde ontwerpen en ging daarom op 23 jarige leeftijd studeren aan de Kunstacademie. Daar leerde ik hoe belangrijk het juiste ontwerp van een ruimte is. Wat wordt de functie? Wie gaat de ruimte gebruiken? Welke sfeer moet er komen? Mijn klanten leg ik tegenwoordig graag uit dat de identiteit van een lege ruimte ‘knetter architectonisch’ moet zijn. Want de invloed die een ruimte heeft op hoe we ons voelen is ongekend groot. Wanneer ruimtes goed geordend zijn, dan voelen gebruikers zich rustiger en meer comfortabel. Ruimten die vloeiend in elkaar overlopen dragen zelfs bij aan een betere balans bij de gebruiker. Ik ben nog elke dag dankbaar dat ik mensen mag helpen bij het ontwerpen van een ruimte waardoor men zich gelukkiger voelt. Zodra de ruimte klopt en af is, dan is het tijd voor styling. Meubels en accessoires versterken de ruimte en de energie die daar hangt.