Het belang van duurzame ontwerpen in de interieurarchitectuur.

Energielabel per 2023, duurzame kantoor tips

Vanaf 2023 is iedere eigenaar van een kantoorpand verplicht om het pand energiezuinig te maken met minimaal Energie label C. Kantoren die niet aan de nieuwe eisen voldoen, mogen niet meer gebruikt worden, volgens de koers van de overheid. Door deze nieuwe regelgeving worden gebouwen in de toekomst waar mogelijk zelfvoorzienend in energie, met gebruik van innovatieve concepten in bijvoorbeeld de installatietechniek, energiebesparing, interieurbeplanting, groene gevels en daken d.m.v. isolatie en warmteterugwinsystemen. Deze nieuwe aanpak zorgt voor, lagere vaste kosten en duurzame terug verdiensten. De investering is vaak te subsidiëren. Vraag daar naar bij uw gemeente functionaris Duurzaamheid.

Duurzame materialen

Ook wij zijn ons bewust van de zorg die we hebben voor onze planeet. Door toepassing van duurzame materialen, gemaakt uit gerecyclede grondstoffen en hergebruik van onder andere meubilair, hebben wij een groot aandeel in deze gedeelde verantwoording. Voor zover dat kan, werken we met gecertificeerde leveranciers van duurzame producten en installateurs.
Ieder project dat wij realiseren krijgt hierdoor een zo klein mogelijke footprint met een zo laag mogelijke CO2 uitstoot. Op deze manier stijgt het energielabel van woningen en kantoren en daarmee ook de waarde van het pand. Wij werken samen met een groot netwerk van leveranciers van circulaire collecties en selecteren alleen de mooiste materialen, die voldoen aan onze eisen.

Cradle to Cradle

We schrijven zoveel mogelijk materialen voor die, zodra ze aan vervanging toe zijn, waar mogelijk worden gerecycled ( Cradle to Cradle ). Bovendien werken we samen met ondernemers uit de regio van het project, om verkeersdrukte rondom het project en leefomgeving te verkleinen. Zo kunnen wij dag in dag uit bijdragen aan een duurzame, comfortabele werk- en leefomgeving en een gezonder milieu.