Bureaustoelen Utrecht

Veranderingen in bureaustoelen Utrecht

Ook de trends bij bureaustoelen Utrecht verandert door de jaren heen. De eerste bureaustoelen is begin 1900 gemaakt. Hoewel deze toen al een vierpoots-onderstel met wielen had, is er ondertussen ontzettend veel veranderd aan de bureaustoelen. Een klein voorbeeld is het vijfpoots-onderstel dat tegenwoordig wordt gefabriceerd. Het vierpoots-onderstel werd namelijk verboden in verband met de kantelveiligheid, niet onbelangrijk!
Vroeger, in het Oude Egypte, werden stoelen als statussymbool gezien. Tegenwoordig is dat uiteraard niet meer zo, maar staan ze voor comfort en worden ze zo ontwikkeld om je lichaam te ondersteunen en gezondheidsklachten te voorkomen.

Verandering in werkomgeving, dus ook Bureaustoelen Utrecht

De evolutie van de bureaustoelen heeft onder andere te maken met de veranderingen in de werkomgeving. Vergeleken met begin 20ste eeuw werken er natuurlijk veel meer mensen (fulltime) op kantoor. Bovendien wordt het steeds meer de trend om vanuit huis te werken. Fabrikanten moeten hier uiteraard op inspelen, omdat een ergonomische werkplek belangrijk is.
Vooral de thuiswerkplek laat nogal eens te wensen over. Vaak voldoen bureaustoelen die thuis worden gebruikt niet aan de juiste normen. Mensen kijken vaak naar prijs en design, terwijl de kwaliteit het belangrijkste is. Ook op kantoor is het noodzakelijk een goede bureaustoel aan te schaffen. Het is belangrijk dat de stoel zich aan jou aanpast en niet andersom. Bij een kantoorbaan zit je immers een paar uur per dag op een bureaustoel.

Opkomst verstelbare bureaustoelen Utrecht

Na de verschijning van de eerste bureaustoelen hebben de bureaustoelen grote ontwikkelingen doorgemaakt. Tientallen jaren na de eerste uitvoering werden bureaustoelen ontwikkeld waarbij de rugleuning in hoogte en diepte verstelbaar was. Klinkt nu heel logisch, maar in die tijd was het een ware evolutie in de bureaustoelenwereld! Begin jaren ’90 werd de netspanning bedacht en bureaustoelen werden verrijkt met kunststof frames.
Tegenwoordig zijn de ontwikkelingen op bureaustoel gebied wellicht minder groots, maar dat betekent niet dat er niet door wordt ontwikkeld. Huidige technieken worden verfijnd en ook qua design en ergonomie maakt de bureaustoel nog steeds grote stappen.

Bureaustoelen Utrecht, Grote verschil toen en nu

Het grote verschil tussen bureaustoelen van “vroeger” en nu is dat er de laatste jaren rekening moet worden gehouden met de praktijk richtlijnen. In Nederland zijn dit NPR 1813 richtlijnen. Dit houdt in dat bureaustoelen aan bepaalde eisen moeten voldoen. Het belang van de gebruikers is ondertussen duidelijk!

Voor meer informatie over bureaustoelen Utrecht