Visie

Interieurarchitect wilde ik pas later worden. Op mijn 17e ben ik naar Rotterdam verhuisd om te gaan studeren aan het Hout- en Meubilering College. Ik werd aangenomen als meubelmaker bij een interieurbouwbedrijf, werd werkvoorbereider en na 4 jaar bedrijfsleider. De opdrachtgevers waren vaak interieurarchitect. Ik werd gegrepen door het vak interieurarchitect en besloot te gaan studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In 1998 startte ik Wildenberg Interieur Architectuur, waar ik met mijn team met veel plezier elke dag uiteenlopende opdrachten uitwerk. Naast ons bedrijf ben ik bestuurslid van Bedrijvenkring Leusden en secretaris van het Wim Wahle Jeugdfonds. Verder ben ik te vinden bij Sociëteit Amicitia, de Nieuwe Amersfoortse Vastgoed Sociëteit en Business Open.

 

Ontwerpvisie

Identiteit van de  ruimte:
In onze ontwerpen krijgt de ruimte, zelfs zonder haar aankleding zoals meubels en stoffering, een sterke eigen identiteit. Meubels versterken de ruimte.

 

De vier belangrijkste materialen van een interieur:
Hout, glas, staal en steen zijn de belangrijkste ingrediënten die met de juiste verhouding elkaar versterken naar een tijdloze en pure uitstraling.

 

Verlichting:
De basis van een goed lichtplan is indirecte verlichting versterkt door directe verlichting gepositioneerd op de juiste plekken. De indirecte verlichting krijgt vanuit architectonische bewegingen een logische plek.

 

Interieurarchitectuur:
Alles wat wij vormgeven kunnen wij herleiden aan 3 functies welke vanuit wensen en eisen zijn ontstaan. Hierdoor hebben wij nooit discussie over “ mooi” of “ lelijk” met de klant omdat alles terug te redeneren is naar de functie.