PENTHOUSE IN KERK

Penthouse in een kerk

Interieurontwerp / Technisch ontwerp / Bouwbegeleiding

AANTAL M2
120 m2

Detail
De mix van modern interieur, oude gewelven en passende decoratie geven het verblijf een unieke uitstraling.

De wens
De kerk in het centrum van Utrecht was een hokkerige ruimte. De karakteristieke gewelven van het kerkgebouw, die de unieke sfeer van de woning alleen maar zouden versterken, waren ooit weggewerkt met voorzetplafonds. Wij hadden hierover meteen een helder standpunt: strippen en opnieuw beginnen. De eigenaresse van het pand was het vanaf dag één roerend met ons eens: ‘Niets is te gek’, was haar motto.

Het resultaat
In de eerste fase werden zowel de voorzetplafonds als de binnenwanden verwijderd, waardoor er een grote ruimte ontstond. Hierdoor kreeg je ook meteen het uitzicht aan drie zijden terug over het centrum van Utrecht. Een tweede belangrijke beslissing was de plaatsing van een ‘blok’ bevat alle functies die een penthouse nodig heeft en is onmisbaar wanneer je alle ruimte die er is wilt benutten. Binnenin het blok bevinden zich de badkamer, het toilet en de was- en droogruimte. De linkerzijde van het blok is bestemd voor de keuken en de rechterzijde het slaapvertrek. Zelfs de ruimte boven het blok is benut: dit is omgetoverd tot een comfortabel gastenverblijf. Het resultaat na de ingrijpende herinrichting is een bijzondere en uitgesproken sfeer. De prachtige boogvormige ramen bieden een panoramisch uitzicht op het Utrechtse centrum. De mix van modern interieur, oude gewelven en passende decoratie geven het verblijf een unieke uitstraling.

Wildenberg Interieurarchitectuur interieurontwerp voor Penthouse in een kerk
Penthouse in een kerk met uitzicht op de Domtoren in Utrecht gietvloer en kastenwand op maat gemaakt
Luxe penthouse in kerk met een kleurrijke inrichting en gietvloer en mooie brand van Egmond lamp
Multifunctioneel kastenblok met aan de buitenkant links de keuken, lamp van Brand van Egmond en tv meubel en rechts van het blok is het slaapvertrek

GERELATEERDE PROJECTEN