GEMEENTEHUIS BUNNIK

Interieurontwerp voor het Gemeentehuis van Bunnik

Interieurontwerp / Technisch ontwerp / Bouwbegeleiding

AANTAL M2
1200 m2

Detail
Door de indirecte verlichting onder het houten blok lijkt deze optisch iets te zweven waardoor het minder massief lijkt.

De wens
Het gemeentehuis van Odijk, onderdeel van Bunnik, was toe aan een flinke opfrisbeurt. Er was een gebrek aan loketten en werkplekken en de receptiebalie diende te worden vernieuwd.

Het resultaat
Omdat het gebouw bestaat uit veelal harde materialen, besloten we om te werken met hout. Het contrast in materialen is verrassend: het effect van hout wordt nu versterkt door de omgeving en het omgevingsgeluid in de hal wordt zachter.

De bestaande loketten zijn uitgebreid en geplaatst in een abstract houten bouwvolume die in de vide is gebouwd. Het hout heeft een warme uitstraling en door het lijnenspel wordt de looprichting van de bezoeker gestimuleerd. Door de indirecte verlichting onder het houten blok lijkt deze optisch iets te zweven waardoor het minder massief lijkt. Daar waar zich voorheen de loketten bevonden, zijn nu de werkplekken gevestigd. Zo hebben wij hoge bouwkundige kosten kunnen voorkomen.

Interieurontwerp met hout strakke vloer grijs en glas
Zitgedeelte en ontvangst patio voor het gemeente huis in Bunnik
Hout doorgang gecreëerd met verlichting richting de balie van het gemeentehuis
groenvoorziening in een ruimte met glaspartij en houten elementen
Groene planten in een interieur met hout elementen
Loket en ontvangst balie met houten elementen voor gemeentehuis Bunnik ontwerp door Stan van den Wildenberg

GERELATEERDE PROJECTEN