Sereen Wonen

“ We geven de opdrachtgever een verbeelding van het ontwerp, waarin nog niets écht vast ligt”
– Stan van den Wildenberg –

Wildenberg interieurarchitect Stan buiten fotograaf Stefan Ammerlaan zwart wit

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Sereen Wonen

november 2023

Interieurontwerp
Technisch tekeningen
Bouwbegeleiding

AANTAL M2
 m2

OPLOSSING
Verbouw van een landhuis

Voordat wij begonnen met ontwerpen was dit landhuis donker en opgedeeld in een aantal ruimten. De hal was onoverzichtelijk door verschillende breedtes van ruimten en we hebben dat lijnenspel teruggeschroefd tot het maximaal nodige aantal om zo rust te creëren.   

In de ruime hal hebben wij een raamsparing in de gevel ontworpen van 3 meter hoog en 3 meter breed, waardoor nu maximaal daglicht doorkomt tot in het hart van de woning.

Bij binnenkomst door de voordeur in een zee van licht zie je direct de dubbele taatsdeuren en de prachtige open haard.

Halverwege de hal rechts is nu een grote sparing in het plafond gecreërd met hierin een vide waarin een fraaie trap hang aan de verdiepingsvloer.

Aan het einde van de hal loop je door de twee taatsdeuren en kom je in de woonkamer waarin de cilindervormige haart de kern aangeeft van de woning. De ronde leren bank om de haard vormt een fijne plek bij het vuur. De woonkamer heeft dubbele openslaande deuren met uitzicht op de fraaie achtertuin.

De keuken is voorzien van een ruim kookeiland met hierop uit gelijnd een doorkijkhaard welke scheiding geeft tussen de keuken en de TV kamer.

De grote badkamer is ontstaan door muren weg te halen en een scheiding te maken met een glazen schuifdeur, waardoor veel daglicht in de badkamer komt. Het wasmeubel begint in de gaanderij en loopt door tot in de badkamer, waar we aan het einde een wasbak op hebben gezet. De badkamer wordt gescheiden van de riante slaapkamer door de kastenwand, die zowel functie heeft vanuit de badkamer als vanuit de slaapkamer. De enorme inloop douche met zitvlak is uiterst comfortabel en is volledig in hetzelfde tegelwerk uitgevoerd, zodat er rust ontstaat in deze ruimte. De grote deur is gemaakt van smoked- glass en zorgt voor geborgenheid in de grote doucheruimte.

Meer projecten

interieurarchitect ontwerpt kantoor Newpublic bedrijfsrestaurant Bacchi Quooker Siemens Ascaso Etna

NEWPUBLIC

Newpublic Newpublic november 2019 Concept / Interieurontwerp / Styling AANTAL M21800 m2 OPLOSSINGverbouwing etage in...
Meer lezen
binnenhuisarchitect Wildenberg ontwerp woonkamer met dressoir en bank

COMFORT & WELLNESS

Comfort & Wellness Comfort & Wellness 19 MAART 2019 Interieurontwerp / Technisch ontwerp/ Bouwbegeleiding  AANTAL...
Meer lezen
Keizersgracht04

GRACHTENPAND

Grachtenpand Grachtenpand in Amsterdam 19 MAART 2018 Interieurontwerp / Technisch ontwerp / Bouwbegeleiding AANTAL M2100...
Meer lezen