VILLA HARDSTEEN

Revamped parental home

Interior Design / Technical Design / Construction Supervision

SQUARE FOOTAGE
700 M2

Detail
Raising the roof by about 3 feet meant the loft on the second floor is now also habitable.

The desire
The client wanted to take up residence in his parental home, but with a completely different and more innovative vibe. Another requirement was to utilise all available space, including the creation of a living space on the top floor.

The result
The property got a full facelift, with two different materials occupying centre stage: Belgian bluestone and wood. These two materials greatly complement each other and the effect is quite impressive. Raising the roof by about 3 feet meant the loft on the second floor is now also habitable. A wood-cladded extension furthermore increased the ground surface area, with this wooden facade embracing the existing home. The remainder of the facade got a new coat made of Belgian bluestone.

RELATED PROJECTS