binnenhuisarchitect Wildenberg ontwerpt studeerkamer met stalen schuifdeuren

WAT KOST EEN INTERIEURARCHITECT?

Wat kost een interieurarchitect inschakelen nou eigenlijk? En waar betaal je dan precies voor?
Het beroep van een interieurarchitect is niet voor iedereen even duidelijk. Logisch dat de vraag wat een interieurarchitect kost dan ook een simpele vraag lijkt om in google in te voeren zodat daar een prijs op uitrolt. De praktijk toont aan dat dit niet zo makkelijk werkt. Natuurlijk is er een kleine vuistregel dat je rekening moet houden met 7% tot 10% van de totale verbouwingskosten die je kwijt zou zijn aan een interieurarchitect. Interieurarchitecten kunnen verschillende tarieven hanteren, de één werkt op basis van uurloon, de ander op basis van een vaste aanneemsom of een tarief per m2 komt ook voor.

Met nadruk willen wij hieraan toevoegen dat dit zeer afhangt van de werkzaamheden die je afneemt bij een interieurarchitect. En uiteindelijk door de omvang van het project.

Graag geven wij jullie daarom een wat beter beeld over welke informatie er nodig is om zo tot een goede prijs, offerte of voorstel te komen.

Een ontwerp is maatwerk de prijs ook!

Zoals Stan dit mooi zegt: In onze ontwerpen krijgt elke ruimte een sterke eigen identiteit die past bij de opdrachtgever. Dat kunnen wij alleen realiseren door onze opdrachtgever goed te leren kennen. Grote betrokkenheid en aandachtig luisteren vormt voor ons dan ook de basis voor een goed ontwerp.”

Ieder interieurontwerp is maatwerk. Elk huis, elke ruimte en ieder zijn of haar wensen zijn uniek. Daarom is het van groot belang om meer informatie te ontvangen voordat een interieurarchitect een prijs noemt. Dit kan eerder tot teleurstellingen leiden in plaats van succes. Op basis van het pakket van eisen die jij stelt aan jouw ideale woonhuis is het mogelijk een passend voorstel te maken.

HOE ZIET ZO'N TRAJECT ER DAN UIT?

Sommige klanten hebben een duidelijke wens voor een fixed price. Dit kan natuurlijk ook. Een fixed price geeft een duidelijk kader weer waarbinnen het interieurontwerp gerealiseerd kan worden. Dit is een voorgestelde raming waarbinnen alles tot uitvoer komt. Je begrijpt dat dit ook tot meer risico kan leiden voor een interieurarchitect waardoor het nodig is om vooraf duidelijke voorwaarden met elkaar af te spreken en vast te leggen. Denk bijvoorbeeld aan een voorlopig eerste schetsontwerp tot aan het definitieve ontwerp daarbinnen zitten een aantal mogelijke feedback rondes. Hoeveel dit er zijn stem je dan duidelijk met elkaar af.

Hoe ziet een ontwerptraject met een interieurarchitect er dan uit?

Je hebt te maken met een aantal duidelijke fases. Die los in opdracht van elkaar gegeven kunnen worden.

  1. Kennismaking, programma van eisen, project offerte
  2. Een voorlopig ontwerp, presentatie ontwerp, feedback ontwerp
  3. Een eindpresentatie met het definitieve ontwerp, inclusief lichtplan en kleuren en materialen advies.
  4. Het technisch ontwerp in detail met licht en electra plan op grote werktekeningen voor de aannemer of vakmensen die de verbouwing uitvoeren.
  5. De prijs – en contractvorming met leveranciers en aannemers
  6. De begeleiding bij de uitvoering, bouwbegeleiding & projectmanagement

Fase 1: Kennismaking, programme van eisen en offerte

Eerst is er een kennismakingsgesprek. Hierin gaan we inventariseren en worden de verwachtingen helder gemaakt. Wij leren jou als opdrachtgever kennen en de wensen worden in kaart gebracht. Aan de hand van de informatie die hieruit voortkomt maken wij een raming en brengen wij een offerte op maat uit. Hiermee krijg je een zo’n eerlijk mogelijke prijs die voorkomt dat je later voor bepaalde kosten komt te staan die je niet had ingecalculeerd.

Fase 2: Voorlopig ontwerp

Aan de slag met een interne brainstormsessie om aan de slag te kunnen gaan met het schetsontwerp. Hierin worden alle onderdelen meegenomen in het schetsontwerp. De afwerkingen en het inventaris/ meubilair.

Fase 3: Definitief ontwerp

In dit laatste deel van de ontwerpfase maken we het ontwerp definitief. Je krijgt zo een exact beeld van hoe je woning en of kantoorinterieur eruit komt te zien. En de kosten zijn helder.

Fase 4: Technisch ontwerp

In deze fase verdiepen we ons in het technische gedeelte van het ontwerp. Het interieurontwerp wordt gedetailleerd, inclusief licht- en Electra plan en uitgewerkt op grote werktekeningen. We bepalen de technische producten en vragen offertes aan.  Alle technische tekeningen samen, van bouwkundige plattegrond tot de installatiehandleiding van het sanitair noemen we het bestek. Dit bestek is onmisbaar bij het opvragen van offertes bij verschillende leveranciers en aannemers. In deze fase komen ook meteen de aanvraag van de offertes aan bod.

Fase 5: Prijs- en contractvorming door de interieurarchitect (indien gewenst)

In deze fase worden de offertes van de leveranciers beoordeeld en vergeleken, zodat er besloten kan worden met welke partij jullie daadwerkelijk een contract aangaan. Wij kunnen altijd adviseren in partijen met wie wij al jaren samenwerken maar we geven ook altijd het advies meerdere offerte aan te vragen om zo een goed vergelijk te maken.

Fase 6: Bouwbegeleiding bij uitvoering door de interieurarchitect

Tijdens de uitvoering van de bouw dragen wij bij aan de zorg voor een correcte realisatie van het interieurontwerp. De kwaliteit, planning en het gestelde budget worden streng bewaakt. Zowel technisch als financieel is alles bepaald en dat betekent dat het bouwteam van start kan. Om een project volledig te laten slagen, is projectmanagement wat ons betreft onmisbaar.

Hopelijk hebben we jou zo met de bovenstaande fasen een beter beeld kunnen geven van hoe het ontwerptraject in samenwerking met een Interieurarchitect werkt. En ook heel belangrijk dat je nu misschien beter begrijpt waarom er niet meteen een prijs genoemd kan worden voor het werk van een interieurarchitect. Het is maatwerk. Samen creëer je een ontwerp wat past bij jullie wensen.

Wildenberg Interieurarchitectuur Stan van den Wildenberg

In onze ontwerpen krijgt elke ruimte een sterke eigen identiteit die past bij de opdrachtgever”

–  Stan van den Wildenberg –

Projecten

interieurarchitect interiorarchitect Wildenberg exclusief interieur binnenhuisarchitect interieurinspiratie verbouwing woonboerderij vaas tafel

STIJLVOLLE HOEVE

Stijlvolle Hoeve Previous Next Bel direct Bel direct “ We geven de opdrachtgever een verbeelding van...
Meer lezen
Interieurarchitect Stan Wildenberg Peter Baas sereen wonen kruk bar schuifdeur

SEREEN WONEN

Sereen Wonen Previous Next Bel direct Bel direct “ We geven de opdrachtgever een verbeelding van...
Meer lezen
interieurarchitect interiorarchitect Wildenberg officedesign hospitalityinteriors officeinspiration kantoorontwerp officeinterior Peter Baas business lounge gouden plantpot Lamborghini

THE MILLIONAIRES CLUB

THE MILLIONAIRES CLUB Previous Next Bel direct Deze Business Office Lounge hebben we ontworpen in...
Meer lezen