interieurontwerper stagiair Wildenberg Natalie Zwanepol

Een mooi ontwerp is belangrijk bij interieurarchitectuur maar daarnaast is het voor mij ook van belang dat de ruimte de gebruiker maximaal kan ondersteunen in zijn dagelijks bezigheden en behalen van zijn doelen.

Ik volg op dit moment de studie interieurarchitectuur bij ArtEZ Zwolle. Ik ben 3e jaars en loop nu stage bij Wildenberg interieurarchitectuur. Tijdens mijn studie houd ik me bezig met het onderwerp, inclusieve architectuur. In onze huidige maatschappij vind ik dat je veel architectuur ziet die niet door iedereen goed gebruikt kan worden, zowel fysiek (denk aan rolstoel toegankelijkheid) als mentaal (denk aan gelijkheid tussen genders).
Bij mijn scriptie doe ik dan ook onderzoek naar deze exclusieve architectuur en hoe ik die inclusiever kan maken. In mijn benadering wil ik de gebruiker invloed geven op hoe deze de ruimte ervaart en gebruikt.

Mijn ambitie is ruimtes ontwerpen waarbij alle gebruikers gelijke kansen krijgen om in die ruimtes hun doelen te kunnen realiseren, daarbij ondersteund door de ruimte.