VILLA HARDSTEEN

Ouderlijk huis in een nieuw jasje

Interieurontwerp/ Technisch ontwerp / Bouwbegeleiding

AANTAL M2
700 m2

Detail
Door de kap een meter te verhogen, werd de vliering ook bewoonbaar.

De wens
De opdrachtgever had de wens om zijn ouderlijk huis te gaan wonen, maar het pand mocht een volledig andere, meer vernieuwende sfeer krijgen. Ook wilde hij alle ruimte die er was, benutten. Daarnaast moest de bovenste verdieping ook bewoonbaar worden.

Het resultaat
We hebben het pand een totale facelift gegeven, waarbij twee verschillende materialen een hoofdrol kregen: Belgisch hardsteen en hout. Door de complementaire werking van dit materiaal is het effect groot. Door de kap een meter te verhogen, werd de vliering ook bewoonbaar. De begane grond is vergroot met een aanbouw, welke is voorzien van een houten gevelbekleding. Deze houten gevel omarmt de bestaande woning. De rest van de gevel kreeg een nieuwe jas van Belgisch hardsteen.

GERELATEERDE PROJECTEN