ONDERNEMERSPLAZA AMERSFOORT

ONDERNEMERSPLAZA AMERSFOORT

Interieurontwerp / Technisch ontwerp / Bouwbegeleiding

AANTAL M2
2500 m2

OPLOSSING
Het plein moest aanvoelen als één geheel, met een bruisend karakter waardoor bezoekers zich aangemoedigd voelen tot activiteit, ontmoeten en samenwerken.

De wens
Een uitdagende pilot van de Kamer van Koophandel voor een inspirerende en unieke ontmoetingsplaats voor ondernemers in de regio Amersfoort. Ondernemers kunnen hier snel en makkelijk zaken regelen met andere ondernemers en organisaties zoals de Kamer van Koophandel, Belastingdienst en het World Trade Center Almere Area. Er moest een open en laagdrempelig marktplein ontstaan op de begane grond. Licht en transparant met ruimte voor privacy. Naast advies, lounge – en flexplekken, dienden er ook vergaderruimtes te komen. Door de diversiteit aan mogelijkheden, was een duidelijke en logische routing essentieel. Het plein moest aanvoelen als één geheel, met een bruisend karakter waardoor bezoekers zich aangemoedigd voelen tot activiteit, ontmoeten en samenwerken. Last but not least: er was een beperkt budget. Een leuke extra uitdaging.

Het resultaat
Allereerst zijn alle binnenwanden verwijderd waardoor alleen de middenkern overbleef. Vervolgens werd er vier meter van de buitengevel een nissen wand geplaatst. In deze ring bevinden zich alle werkplekken en vergaderruimten die voldoende privacy bieden. Er is veel aandacht besteedt aan de juiste plafond- en vloer afwerking, waardoor het geluid vanaf het centrale plein geen ruis veroorzaakt. Het centrale middenplein vormt de kern van dit uitdagende pand. Het is een ontmoetings- en inspiratieplek met werkplekken voor ZZP’ers en ondernemers die beschikken over eigen werkruimtes, maar zo nu en dan de behoefte voelen om mede ondernemers te spreken. Op de grote reclameborden rondom het plein kunnen ondernemers hun bedrijf presenteren.  Het gezellige Grand café met terras is een energieke en lichte plek, waar twee enorme kartonnen kroonluchters de absolute eyecatchers vormen.

Een bar binnen ondernemersplaza als ontmoetingsplek in Amersfoort voor ondernemers
Ruime lichte open ruimte als ontmoetingsplek voor ondernemers in Amersfoort ontwerp door Stan van den Wildenberg
Verlichting is essentieel in een interieurontwerp door Stan van den Wildenberg
Opening van Ondernemers plaza door Maxima in Amersfoort samen met Wildenberg Interieurarchitectuur
Grote open energiek ruimte voor ondernemers in regio Amersfoort als ontmoetingsplek

Ondernemersplein in Amersfoort, Ton Voortman aan het woord over de toekomst van de Kamers van Koophandel

GERELATEERDE PROJECTEN

Interieurarchitect Stan Wildenberg kantoor Lomans totaalinstallateurs Capelle bedrijfsrestaurant RobertBoon PlanetOffice Heembouw Hoogendoorn Planeffect Moduleo Fagerhult Viskerinterieurbouw Kerastone Tarkett

LOMANS CAPELLE

“Het nieuwe kantoor is een plek waar men elkaar ontmoet en inspireert.” Je komt binnen...
Meer lezen