LEVENSLOOPWONING

Aanbouw met oog voor toekomst

19 MAART 2018

Interieurontwerp / Technisch ontwerp / Bouwbegeleiding

AANTAL M2
1800 m2

Detail
Een woning waar op de begane grond alles aanwezig is om te wonen zonder de verdieping te hoeven gebruiken.

De wens
De wens van de opdrachtgever was om de bestaande jaren 30 woning te vergroten en te transformeren naar een ‘levensloopwoning’. Een woning waar op de begane grond alles aanwezig is om te wonen zonder de verdieping te hoeven gebruiken. Comfort, toegankelijkheid en gastvrijheid stonden hierbij centraal.

De resultaat
De bestaande en verouderde garage aan de zijkant werd afgebroken, waardoor het mogelijk werd om een L-vormige aanbouw te plaatsen aan de zij- en achterzijde van de woning. Door deze extra 60 m2 ontstond ruimte voor een gastenkamer met badkamer, een nieuwe keuken en een ruime berging. De aanbouw is aan de buitenzijde voorzien van zink: een verrassende complementaire werking met de bestaande bouw.

interieurarchitect Stan van den Wildenberg ontwerpt woonkamer met indirecte verlichting en kroonluchters
interieurarchitect Stan van den Wildenberg ontwerpt keuken met indirecte verlichting

GERELATEERDE PROJECTEN