Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

HUIS VAN LEUSDEN

HUIS VAN LEUSDEN

21 SEPTEMBER 2018

Concept / Interieurontwerp / Projectbegeleiding

AANTAL M2
3000 m2

OPLOSSING
van schets naar  oplevering in 1 jaar

De wens 

Na de spannende pitch uit 8 partijen en een zorgvuldige selectie door Inkoop Bureau Midden Nederland, kregen we de opdracht voor het interieurontwerp van het nieuwe gemeentehuis van Leusden, dat later de toepasselijke naam het “Huis van Leusden” kreeg. In dit pand zouden zich de gemeente, Stichting Voila en Lariks Welzijn en Zorg vestigen, er moest een laagdrempelig restaurant komen en er kwamen mensen boven wonen. Alles onder 1 dak.

Stan:“Het was een geweldige uitdaging om het complexe programma van eisen te verwerken in dit gebouw, waar bezoeker en eindgebruiker zich thuis zouden voelen. Wij vonden het belangrijk dat er zowel geborgenheid als concentratie op de werkplekken zouden zijn. Door interviews met de eindgebruikers en ze actief te betrekken bij het voor- traject, verliep het ontwerpproces vrij gemakkelijk en ontspannen”.

 

Het resultaat 

Leusden staat op de kaart als de meest Groene gemeente van Nederland. Een label om trots op te zijn. Dat hebben we uitgewerkt in het interieurplan, zodat de natuur in de omgeving Leusden in het gebouw zichtbaar en voelbaar is. Wij lieten ons inspireren door het bosgebied Den Treek en de prachtige Leusderheide, dat terugkomt in de vloerafwerking. De raadzaal kreeg aanzien door het verheven plafond met indirecte verlichting en lichtkoepels. Het interieur heeft een open en transparant karakter wat zorgt voor een inspirerend werkklimaat.

De raadzaal ligt centraal met duidelijke zichtlijnen naar buiten, zodat de raadsvergaderingen te zien zijn, wat de betrokkenheid van Leusdenaren ten goede komt. Balies van de receptie en burgerzaken zijn losse blokken in de ruimte, opgebouwd uit houten latten. Het eet /werk- café bij de entree aan het plein“Het Erf is met de geur van verse koffie een uitnodiging om te gaan zitten in het Huis van Leusden.

We bedanken onze opdrachtgevers, Lithos, LSA en samenwerkende partijen voor dit geweldige resultaat!

Wildenberg interieurarchitect Stan buiten fotograaf Stefan Ammerlaan zwart wit

eigenaar / interieurarchitect
Stan van den Wildenberg

interieurarchitect Stefan van Ravenhorst

interieurarchitect Stefan van Ravenhorst