Jubileum 25 jaar

Wildenberg Interieurarchitectuur B.V. viert dit jaar haar zilveren jubileum. Al 25 jaar constante ontwikkeling en architectonische hoogstandjes waarin persoonlijk contact centraal staat. Een feestelijk jaar en terugblik waard!

Stan van den Wildenberg wilde na zijn afstuderen aan de kunstacademie maar een ding: aan de slag als interieurarchitect. “In een anti-kraak woning zat ik achter mijn tekentafel, klaar voor mijn eerste het ontwerp van het interieur voor een villa in Leusden. Dit was het begin van een prachtige carrière als interieurarchitect: ruimten ontwerpen waarin de opdrachtgever zich comfortabel voelt. 

“Ik heb altijd oog gehad voor architectuur en interieur. Nadat ik de meubel-MTS had afgerond begon ik op 17-jarige leeftijd als meubelmaker. Al snel was ik bedrijfsleider en kwam veel in aanraking met interieurarchitecten en wat zij deden wilde ik ook: interieurs ontwerpen. Ik ging studeren aan de Kunstacademie en daar leerde ik hoe belangrijk een passend ontwerp van een ruimte is. Wat wordt de functie? Wie gaat de ruimte gebruiken? Welke sfeer moet je voelen? Mijn opdrachtgevers leg ik nu graag uit dat de identiteit van een lege ruimte ‘knetter architectonisch’ moet zijn, want de invloed die een omgeving heeft op hoe we ons voelen is ongekend groot. Wanneer ruimten goed geordend zijn, dan voelen gebruikers zich rustiger en meer comfortabel, hoe kort of hoe lang het verblijf er ook is.
Elke dag ben ik dankbaar dat ik voor mensen   een woning, kantoor, hotel, spa of een omgeving met welke functie dan ook, mag ontwerpen, waarin zij zich gelukkiger voelen. Zodra de ruimte klopt en af is, dan is het tijd voor styling. Meubels en accessoires versterken de ruimte en de positieve energie die daarna bijna voelbaar is.”

Het belang van persoonlijk contact
“Tijdens de eerste kennismaking stel ik best persoonlijke vragen om de opdrachtgever te leren kennen en om erachter te komen wat zij van mij en mijn team verwachten en wat zij écht belangrijk vinden in hun woning of werkplek. En dat is meteen wat onze klanten waarderen, blijkt uit verschillende klanttevredenheidsonderzoeken. De persoonlijke klik is essentieel.  Wanneer we een zakelijke opdracht krijgen, dan willen we ook graag een aantal medewerkers spreken, rondlopen in het pand, de sfeer proeven én observeren waar ruimten daadwerkelijk voor gebruikt worden. Zo leer ik de mensen kennen en de identiteit begrijpen en kan ik met mijn team 100% maatwerk leveren. Succesvolle ontwerpen komen voort uit het persoonlijke contact dat er is, waarbij de functie van een ruimte altijd centraal staat. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat wij in staat zijn om de ultieme woon-werk of leefomgeving voor zowel zakelijke als particuliere klanten te leveren.”

Terugblik
“De afgelopen 25 jaar waren mooi, bijzonder en intens. Mijn vrouw Linda en ik werken hard voor het bestaan van dit mooie bureau. We lieten vakantie’s schieten en overleefden 2 maal een crisis én de Corona-crisis. ‘We moeten rustig blijven en rechtop blijven staan’, dan staan we na de crisis vooraan in de rij.’ En dat was ook zo. Naast hard werken, veel tijd investeren, waren het vooral mooie jaren met ons gezin. Vanaf dag 1  hebben wij onze normen en waarden kunnen verankeren in ons bedrijf.

Exclusiviteit
“De komende 5 jaar ligt de focus op exclusiviteit in woningen en in kantoren en hotels. Een gebouw “eigen” maken voor de opdrachtgever en waar mensen zich écht comfortabel voelen is essentieel voor woon- en werkgeluk. Wat betreft kantoren: ‘Ik geloof dat een combinatie van werkopstellingen, een variatie in hoog en laag zitten en lounge-gedeeltes standaard onderdeel van moeten uitmaken van het interieur. In een goed ontworpen pand worden mensen creatiever en productiever en zullen zij aan het einde van de werkdag verbaasd op hun horloge kijken: ‘Hé, de dag is alweer om!” Een grote aantrekkingskracht van ruimten is een belangrijke en grote succesfactor voor elke organisatie.”

Successen moet je vieren!
“Zonder onze trouwe klanten en opdrachtgevers hadden we niet kunnen uitgroeien tot het bureau dat we nu zijn. In februari 2023 bestaan we 25 jaar en dat vieren we het hele jaar, want successen moeten je vieren vinden wij. We zijn dankbaar voor de afgelopen jaren en we gaan door met het ontwerpen van unieke, exclusieve en spraakmakende interieurs. 

Andere blogs

Wildenberg interieurarchitectuur 25 jarig jubileum interview Ondernamen Magazine

Wildenberg in Ondernamen Magazine

Klik hier voor het hele interview.
Meer lezen
interieurarchitect interiorarchitect Wildenberg binnenhuisarchitect interiordesign ontwerp luxuryhomes Peter Baas Paul Jongerius Heijligers Lomans Fijri Corioan gietvloer

Uitgelicht

Uitgelicht april 2023 Visie van Stan van den Wildenberg Deze parkvilla heb ik UITGELICHT vanwege de...
Meer lezen
interieurarchitect Stan van den Wildenberg ontwerpt badkamer met indirecte verlichting en ligbad

Licht en donker

Licht en donker OKTOBER 2018 Geschreven doorStan van den Wildenberg Een apart plan voor verlichting?...
Meer lezen