Duurzaamheid

Het belang van duurzame ontwerpen in de interieurarchitectuur.

Vanaf 2023 is iedere eigenaar van een kantoorpand verplicht om het pand energiezuinig, minimaal label C, te maken. Kantoren die niet aan de nieuwe eisen voldoen, mogen niet meer gebruikt worden. Door deze nieuwe regelgeving worden gebouwen in de toekomst mogelijk zelfvoorzienend in energie door innovatieve concepten op het gebied van bijvoorbeeld installatietechniek, energiebesparing, interieurbeplanting, groene gevels en daken. Deze nieuwe aanpak zorgt voor kostenefficiënte oplossingen, lagere vaste kosten en duurzame terug verdiensten.

Wij juichen deze nieuwe regelgeving toe. Wij zijn ons bewust van de zorg die we hebben voor onze planeet en dragen daar met veel plezier een bijdrage aan. Dit doen wij onder andere door toepassing van duurzame materialen, gemaakt uit gerecyclede grondstoffen en hergebruik van onder andere meubilair.
Ieder project dat wij realiseren krijgt hierdoor een zo klein mogelijke footprint met een zo laag mogelijke CO2 uitstoot. Op deze manier stijgt het energielabel van woningen en kantoren en daarmee ook de waarde van het pand.
Wij werken samen met een groot netwerk van leveranciers van circulaire collecties en selecteren alleen de mooiste materialen die voldoen aan al onze eisen.
We gebruiken alleen duurzame materialen die, zodra ze aan vervanging toe zijn, worden gerecycled. En bovendien werken we alleen samen met ondernemers uit de regio van het project. Zo kunnen wij dag in dag uit bijdragen aan een duurzame, comfortabele werk- en leefomgeving en een gezonder milieu.